A Ferrari nem úgy kezdte a 2023-as szezont, ahogy szerették volna. Carlos Sainz szerint nem igazak azok a hírek, miszerint az olasz csapatnál válsághangulat lenne.

Carlos Sainz cáfolta azokat az állításokat, amelyek szerint a Ferrari válságban van. Állítása szerint páran szeretnék elbizonytalanítani a csapatot.

A Ferrari szezonkezdete várakozáson aluli volt. Messze vannak a Red Bull RB19-es tempójából. Az Aston Martin és a Mercedes is előttük állhat. A Scuderia-nak a megbízhatósággal is akadtak problémái. Charles Leclerc már a második futamon rajtbüntetést kapott.

Sainz az első futamon a negyedik, a második versenyen a hatodik helyen ért célba. A pletykák szerint a Ferrari már a második futam után válsághangulatban van.

„A csapat hangulata sokkal jobb annál, amit a hírekben elhangoznak. Ha visszatekintünk a Bahrein és Szaúd-Arábia közötti hétre, nagyon sok pletyka elhangzott. Úgy tűnik, hogy ezek a pletykák alaptalanok. Már elmondtam, hogy tudjuk, min kell javítanunk. Tudjuk, mi a rövid, közép- és hosszú távú célok. Valójában nagyon meglepett, hogy néhányan odahaza próbálták a csapatot elbizonytalanítani. Egyesek ez válsághangulatnak hívják. Mi vagyunk az elsők, akik nem elégedettek az első futam alakulásával. Minket ez zavar a legjobban. Mi vagyunk a leginkább érintettek ebben, és a lehető legtöbbet megpróbálunk javítani a helyzetünkön. Nyugodt vagyok ezzel kapcsolatban, és azt látom, hogy a csapatban dolgozó emberek elkötelezettek, koncentráltak és egy nagyon világos célt tartanak szem előtt. Én is közéjük tartozok.”- árulta el Carlos Sainz.