Damon Hill, az F1 1996-os világbajnoka úgy gondolja, hogy Sergio Perez 2013-ban már megtapasztalta azt a nyomást. Így a Red Bull-nál el tudja viselni a rá nehezedő nyomást.

2022-ig nem igazán gondolhattunk Sergio Perezre világbajnoki kihívóként. Másfél hete Szaúd-Arábiában aratott győzelmével felhelyezte magát sokak térképére. Timo Glock is úgy gondolja, hogy komoly kihívója lehet Verstappen-nek. Damon Hill beszélt arról, hogy Pereznek volt egy éve, ami ha a világbajnoki párbajra nem is, de arra felkészítheti, hogyan viselje el a vele való párbajt.

„A nagyon szomorú tény az, hogy félreértették őt. A laza, nyugodt stílusát flegmaságnak tekintették, ami hiba volt. Úgy érezték, a McLaren-be nem való ilyen hozzáállású figura és innentől kezdve csak romlott a kapcsolatuk. Végül visszatalált az élbolyba és helyet talált a Red Bull-nál, most pedig már elég erős, hogy az ezzel járó nyomást elviselje. Nem mondom, hogy minden tökéletes, de ez a légkör már annyi fiatal versenyzőt összezúzott, ő pedig így is állta a sarat. Biztos hagynák őket versenyezni, de szerintem jobban szeretnék, ha Max nyerne és emiatt ő lesz a győztes a végén. Emellett Checo nem olyan gyors és kíméletlen, mint Max.”- árulta el Damon Hill.