Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke meg van róla győződve, hogy a Haas időmérős teljesítménye nagyjából egy szinten mozog az Alpine-nal. Úgy érzi, hogy az időmérőn egy szinten vannak a francia csapattal.

Nico Hülkenberg hosszas kihagyás után tért vissza idén az F1-be. A tapasztalt német már az első versenyhétvégén megmutatta, hogy megvan a sebessége, hiszen rögtön beverekedte magát a Q3-ba. A második versenyhétvégén nem tudtak bejutni a Q3-ba. Leclerc büntetése miatt azonban Hülkenberg végül a 10. helyről rajtolhatott. Günther Steiner a következőket mondta:

„Egy körön ugyanolyan gyorsak vagyunk, mint az Alpine. Mindkét pilóta be tud jutni a Q3-ba. Nico-nak pechje volt. Az egyik körét törölték. A Q2 utolsó perceiben akkora nyomás volt rajta, hogy az utolsó kanyarban fél tizedet hagyott benne. Kevin váltója pedig késéssel kapcsolt vissza. A probléma nélkül ő is bejutott volna a Q3-ba. A mezőny második felében olyan rohadt szoros a helyzet, hogy minden pont aranyat ér.”- árulta el Günther Steiner.