Alan Jones, az ausztrálok utolsó Forma-1-es világbajnoka szerint Daniel Ricciardo ideje lejárt az F1-ben. Az ex bajnok Oscar Piastri-ról is mondott pár szót. Véleménye szerint hamar bajnok lehet belőle.

Alan Jones még az 1980-as szezonban lett az F1 bajnoka. azóta is ő az egyetlen ausztrál versenyző, akinek sikerült felérnie a csúcsra. Mark Webber és Daniel Ricciardo révén azonban megvolt rá az esély. Erre végül nem került sor. Ricciardo jelenleg a Red Bull tartalékosaként dolgozik. Nem kapott helyet a rajtrácson. Alan Jones szerint már vissza sem fog térni az F1 rajtrácsára. Ideje lejárt az F1-ben.

„Nem hiszem, hogy a Red Bullnál versenyezhet. Hacsak nem történik valami a két jelenlegi versenyzővel. De nem látom, hogy nagydíjon is rajthoz állhatna. Egyszerűen csak sajnálatos, hogy valamilyen oknál fogva, és szerintem még ő maga sem tudja, hogy miért, visszaesett a teljesítménye. Oscar-ból viszont lehet világbajnok. Időnként felbukkan valaki, akinek óriási tehetsége van, és szerintem ő is egy ilyen ember.”- árulta el Alan Jones.