Az Ausztrál Nagydíj nem az esős futamairól híres. Idén viszont úgy tűnik, hogy a csapadék is megérkezhet és izgalmasabbá teheti a vasárnapi futamot.

Ausztrál Nagydíj nem az esős futamairól híres. Most úgy néz ki, hogy az ország délkeleti részén fekvő Melbourne városában előfordulhat néhány zápor az F1 versenyhétvégéje alatt.

A BBC előrejelzése szerint az időmérő alatt eshet az eső, de az eső intenzitása csökkenni fog a vasárnapi futamra. Úgy tűnik, hogy az Ausztrál Nagydíj vezérigazgatója más forrásból szerezte az információit. Ő úgy tudja, hogy vasárnapra érkezik meg az eső és ez izgalmasabbá teheti a melbournei futamot.

„Nem lesz semmi meglepetés. Én úgy gondolom, hogy Red Bull győzelem lesz. Néhány alkalommal nyertek már itt, Sebastian Vettel-el. Érdekes lesz a futam négy DRS zónával. Bár ezt tavaly Fernando Alonso nem tartotta jó ötletnek. Majd meglátjuk mi történik. Reméljük, hogy vasárnap délután esik egy kis eső. A jegyek elkeltek, de lehet, hogy egy kicsit barátságtalan lesz az idő. Reméljük.”- árulta el Andrew Westacott az F1 Nation podcastjában. Hozzátette: 2037-ig Melbourneben marad az Ausztrál Nagydíj. Ez jót tesz a pálya fejlődésének is. Így egy ideig távol tartjuk a spórágtat Sydney-től.”