Sergio Perez nem volt egyszerű napja. A harmadik edzésen is küszködött. Az időmérő első felvonásában pedig búcsúzott. Mért kört sem tudott megtenni. Utolsó helyről vághat neki az ausztrál futamnak.

Christian Horner az Ausztrál Nagydíj szombati napját borzalmasnak minősítette, miután Perez szombat délelőtt küszködött. Az időmérőn pedig hamar búcsúzott. Perez azt gyanította, hogy probléma az RB19-es fékrendszerével volt. Az időmérő első felvonásában az ötös kanyart nem tudta bevenni és kicsúszott. A Red Bull-t megfogta a kavicságy és Perez időmérője véget ért. Horner úgy véli, Perez autóját nem tudták kellően megjavítani.

„Borzalmas napja volt ma. Nem sikerült talpra állnia a harmadik edzés után, majd ezen a körön sajnos elfékezte magát és lement a pályáról. Átnézzük az adatokat, hogy volt-e esetleg valami a motormenedzselés terén, ami esetleg hozzájárulhatott ehhez. Problémánk volt a motorfékkel a harmadik edzésen. Fékezés közben nem volt jó a beállítás. Emiatt Sergio bizonytalan volt, alulkormányzottan viselkedett az autó. De Perez problémája nem ugyanaz volt, mint az edzésen. Az elején kicsit csúszós volt a pálya, és sajnos kicsúszott.”-mondta Horner a Sky Sportsnak