Charles Leclerc szerint nem tett meg mindent a szombati időmérő edzésen. negatívan értékelte az időmérős teljesítményét. A monacói pilóta csak a hetedik helyről rajtolhat.

Charles Leclerc őszintén értékelte saját teljesítményét. A monacói pilóta nem örülhetett túlságosan a szombati időmérő után. A Ferrari egyik pilótája sem tudott a pole-ért harcolni. Carlos Sainz és Leclerc az ötödik és hetedik helyet szerezték meg. Leclerc több, mint hat tizedet kapott Max Verstappen-től. Leclerc szerint nem vezetett túl jól.

A Q1-ben és a Q2-ben nagyon rossz voltam. Nem vezettem jól, nem raktam össze egyetlen jó kört sem, az én hibám volt. A Q3-ra azonban szerintem kicsit összekaptam magam, úgy éreztem, minden ki fogok tudni hozni az autóból. De végül a Q3-ban sem sikerült összeraknom egy jó kört, ami, mint mondtam, egyrészt az én hibám, mert a Q3-ban egyszer sem hibázhatsz. Nem tudom, hogy mi történt, valamit rosszul kommunikáltunk-e le, de gyakorlatilag az első szektorban végig mögötte voltam, miközben ő még csak melegítette a gumikat. Egyértelmű volt, hogy én egy felvezető kör után már mért körök fogok futni, mert csak egy körre elegendő üzemanyag volt az autómban. Az autó egyáltalán nem volt rossz, ennél több volt benne, még úgy is, hogy elsősorban a versenytempóra koncentráltunk. Nem szabad pánikolnunk, mert egy kicsit jobb teljesítménnyel megtalálhattam volna a jobb eredményhez szükséges 2-3 tizedet.”- árulta el Charles Leclerc a Racingnews365 szaklapnak.