A Mercedes pilótája a második helyről rajtolhat majd a vasárnapi Ausztrál Nagydíjon. Nem számított ilyen jó eredményre. Abban bizakodik, hogy le tudja győzni Max Verstappen-t és a harmadik futamon megszerezheti karrierje második győzelmét.

George Russell úgy gondolja, hogy a Mercedesnek mindent el kell követnie, hogy elkapja Max Verstappen-t és megszerezzék ezzel az idei első győzelmet. A Red Bull 2011 óta nem nyert versenyt Melbourne-ben. Russell nem számított arra, hogy a második helyről vághatni majd neki az Ausztrál Nagydíjnak. A brit pilóta vasárnap nyerni szeretne.

„A győzelemért kell harcolnunk. Nem? Győzünk kell. Max rendkívül gyors lesz, ez nem kérdés. Szerintem nehéz előzni ezen a pályán. Szóval a rajt, az első kör létfontosságú lesz. A Red Bull rendkívüli végsebességgel rendelkezik. Szóval nagyon nehéz lesz Max-szel harcolni. Majd meglátjuk. Ha lehetőségünk nyílik rá, meg kell ragadni minden lehetőséget. Azt hiszem, egyre többet tanulunk erről az autóról, tudjuk, hogy nincs ott, ahol szeretnénk. Bizonyára a gumik nagy szerepet játszottak ezen a hétvégén – ahogy Max is utalt rá. Nagyon örülök, hogy csak két és fél tizeddel maradtunk le. Máskor egy másodperccel voltunk lemaradva.”- árulta el George Russell.