Carlos Sainz szerint túl kemény büntetést kapott. A spanyol pilóta Fernando Alonso-val került összetűzésbe. Öt másodperces büntetése miatt pontot sem tudott szerezni.

Carlos Sainz elfogadhatatlannak” és „a legigazságtalanabb büntetésnek minősítette az, amit Ausztráliában kapott. Mi is történt? A Ferrari pilótája honfitársa, Fernando Alonso autóját forgatta meg az Ausztrál Nagydíj második rajtja után. A mezőnyben több baleset is történt így harmadszor is megszakították a versenyt. Sainz negyedikként helyről várhatta az új rajtot.

A sorrendet visszaállították. Alonso a negyedik helyről várhatta a rajtot. Sainz öt másodperces büntetést kapott. Általában nem ez a legszigorúbb büntetés, ami az FIA kioszthat. Mivel a mozgó rajttal a mezőny egyben maradt, Sainz kicsúszott a top 10-ből. Az FIA tárgyalja az ügyét, mielőtt döntést hozna az ütközésről. A spanyol dühös volt, amikor a verseny utolsó méterein

„Nem, nem lehet, Ricky, így nem fogunk pontot szerezni. Nem, ez elfogadhatatlan. Mondd meg nekik, hogy ez elfogadhatatlan, mondd meg nekik, hogy meg kell várniuk a verseny végét, és meg kell beszélniük velem. Kérd meg őket, kérlek, kérlek, kérlek, kérlek, kérlek, hogy várjanak meg és beszéljenek velem. Nem érdemeljük meg ezt a büntetést. Túl kemény ez a büntetés.”- mondta Carlos Sainz, aki hozzátette:

„Igen, inkább nem mondom el, mit gondolok a történtekről. Túlságosan csalódott vagyok és nem akarok rosszat mondani. Ez a legigazságtalanabb döntés, amit életemben láttam. Inkább elmegyek a stewardokhoz, most beszélek velük. Utána majd többet tudok mondani.”- árulta el Sainz a futam után.