Magyar idő szerint vasárnap reggel hét órakor rajtolhatott el az Ausztrál Nagydíj. Az első sorból Max Verstappen és George Russell indulhatott.

A rajt után Russell elment Verstappen mellett, majd a hollandot Hamilton is megelőzte. Leclerc eközben megpörgött és a kavicságyba csúszott. Leclerc három futamból kétszer kiesett, mivel beragadt a kavicságyba. Ennyi volt számára a futam. Bejött a biztonsági autó a mentés idejére. Az esetet vizsgálták. A versenybírák versenybalesetnek nyilvánították az esetet.

Aharmadik körben már többen a bokszba hajtottak. Perez és Sargeant ráadásul kétszer is: a keményt közepesekre, majd ismét keményekre cserélte, így többször már elvileg nem kell jönnie kerékcserére.Az ötödik körben Russell előnye egyre csak nőtt. Egy körrel később egy kis értetlenkedés ment a Mercedesnél. Russellre hirtelen ráesett Hamilton, a fiatalabbik brit pedig nem értette, hogy most neki jobban kellene-e nyomnia, vagy számíthat-e csapattársa segítségére.

Egy körrel később Albon összetörte a Wiliams-t. A képek alapján túlkormányzottság miatt nagy erővel csapódott a falnak. A rengeteg törmelék miatt biztonsági autós fázis lépett életbe, majd piros zászlóval megszakították a versenyt. Russell a verseny megszakítása előtt a bokszban járt. Így utólag értelmetlennek bizonyult. Sainz a 11. helyen állt a bokszkiállás után. Alonso nagyot nyert. Az ötödikről a harmadik helyre lépett előre a spanyol a két riválisának kiállása következtében. Russell nem csalódott, tudja, hogy ez volt a helyes döntés a csapattól, csak nem volt szerencséjük.

Az új rajt előtt ez volt a sorrend: Hamilton, Verstappen, Alonso, Stroll, Gasly, Hülkenberg, Russell, Cunoda, Norris és Piastri az első tíz sorrendje. Álló rajttal folytatódott az Ausztrál Nagydíj. Hamilton majdnem balesetet okozott. Nagyon lassú felvezető kört ment, ami miatt többen is majdnem egymásnak csúsztak hátrébb. Az álló rajt után Hamilon megőrizte az első helyet. Verstappen-t Stroll támadta, de helycsere nem történt. Hamilton majdnem balesetet okozott. Nagyon lassú felvezető kört ment, ami miatt többen is majdnem egymásnak csúsztak hátrébb.

Újabb baleset az újraindításnál. De Vries és Ocon ütközött össze látványosan, de mindketten folytatni tudják a versenyt. Hamilton, Verstappen, Alonso, Gasly, Russell, Stroll, Hülkenberg, Sainz, Cunoda és Norris az első tíz sorrendje. Verstappen a 12. körben meg tudta előzni Hamilton-t és vette át az első helyet.

13. körben Russellnek hátrafelé kellett figyelnie. Gasly, Stroll, Sainz és Hülkenberg is a nyakán van, miközben Alonsóval szemben 1,5 másodperc a lemaradása. Közben Sainz szépen lépkedett előre. A 16. körben Hamilton-Alopnso csata volt kibontakozóban. A 18. körben bajba került az egyik Mercedes. Russell alatt megállt az autó. Kigyulladt a Mercedes. Alonso bajban volt. Egyre nőtt a lemaradása Hamiltonnal szemben, ráadásul a Gasly-Sainz-Stroll trió is közeledett rá.

A féltávnál jártunk. Sainz nem tud elszakadni. A spanyol hiába előzte meg Gaslyékat, inkább hátrafelé kellett néznie, mint Alonso felé. Perez is szépen zárkózott. A mexikói pilóta a 31. körben már Norris-ra közeledett. A 34. körben Hamilton visszalassult. A környezetében mindenkinek jobb a tempója most, így Alonso-n kívül Sainz, Gasly és Stroll is közelített. Verstappen előnye már 9 másodperc volt. A 43. körben az egy pontért ment a harc. A két Red Bull pilóta csatázhatott az extra ponttért. Perez-nek sikerült Norris-t megelőznie így megfutotta a gyors kört is.

Kilenc körrel a vége előtt Alonso megkezdte a harcot Hamilton-al. Rákapcsolt a spanyol, hirtelen a leggyorsabb kör is az övé volt. A hátránya máris csak 1,2 másodperc volt.Verstappen közben bajba került. A holland pilótának az utolsó előtti kanyarban blokkolt az első kereke és lecsúszott a fűre, ezért 3-4 másodpercet veszített az előnyéből. Az utolsó körökben jártunk. Sainz lassan megnyugodhatott. Gaslyt hosszú körök után sikerült 1 másodpercen kívülre szorítania. Hülkenbergnek ugyanez nem sikerül Norrisszal szemben. Az utóbbi két páros nagy csatát vívott az 51. körben. Norris-nak sikerült megelőznie a német pilótát. Hülkengerg megcsúszott és elhagyta a pályáról. Így Norris elment mellette. A McLaren első idei pontjainak száma úgy tűnik, egyből 4 lesz. Az eredmény már nem változott. Magnussen elhagyta a kerekét. Magnussen csapta neki a falnak a Haast, az egyik kereke pedig a pálya közepén állt meg. Safety car gurult a pályára! Piros zászlóval szakították meg a futamot. Két kör maradt a versenyből.

Verstappen és Alonso is értetlenkedett, hogy miért kellett félbeszakítani a versenyt. Kétkörös spint következett. Nyilvánvalóan mindenki lágy gumikra váltott az utolsó két körre. Verstappen, Hamilton, Alonso, Sainz, Gasly, Stroll, Pérez, Norris, Hülkenberg és Ocon az első tíz sorrendje. Mögöttük Piastri, Csou, Cunoda, Bottas, Sargeant és De Vries áll. Az új rajt után ismét baleset történt. Alonos megforgott. Ebben Sainz segített neki. Harmadszor is megszakították a futamot. Egy kör maradt a versenyből. Sainz büntetést kapott Alonso megforgatásáért.

Sainz majdnem elsírta magát. Arra kérte az FIA-t, hogy ne csinálják ezt vele, beszéljék meg inkább vele a futam után. A pontot érő helyekről is kicsúszhat a büntetés miatt. Verstappen nyerte az Ausztrál Nagydíjat.

Eredmény:

1 Max VERSTAPPEN Red Bull Racing
2 Lewis HAMILTON Mercedes +0.179
3 Fernando ALONSO Aston Martin +0.769
4 Lance STROLL Aston Martin +3.082
5 Sergio PEREZ Red Bull Racing +3.320
6 Lando NORRIS McLaren +3.701
7 Nico HULKENBERG Haas F1 Team +4.939
8 Oscar PIASTRI McLaren +5.382
9 Guanyu ZHOU Alfa Romeo +5.713
10 Yuki TSUNODA AlphaTauri +6.052
11 Valtteri BOTTAS Alfa Romeo +6.513
12 Carlos SAINZ Ferrari +6.594