A felügyelők az Ausztrál Nagydíj után elárulták, hogy komolyan aggódtak a nézők biztonsága miatt. Egy nagyobb csoportnak sikerült behatolnia a pályára, de a versenyt még nem intették le.

A verseny végén látott felvételeken azt láthatjuk, hogy a rajongóknak sikerült bejutniuk a pályára. A szurkolók az egyes és kettes kanyarban törtek be a pályára. Ekkor még Nico Hülkenberg autóját is menteni kellett.

A Forma-1 versenybírósága az Ausztrál Nagydíjat követően idézte be a szervezőbizottságot, miután úgy találták, megszegték a szabályokat. A megfogalmazás eléggé ködös volt, de hétfői sajtótájékoztatóján a szervezőbizottságot vezető Westacott tiszta vizet öntött a pohárba:

„A rajongók tudják, hogy minden nagydíj végén irányított módon – és ezt a szót szeretném kiemelni – bejuthatnak a pályára. Monzában is láthatunk ilyet, itt is láthatunk ilyet és sok más eseményen láthatunk ilyet a világon. Sajnos a versenyzők jobb oldalán a célvonaltól párszáz méterre, az első kanyar előtt a szurkolók irányíthatatlanul kezdtek betódulni a fűvel borított területre, egyesek az aszfaltra is felmentek. Emiatt én és a műveleti igazgatónk találkoztunk a versenybírókkal tegnap éjjel, akik jogosan vizsgálatot indítanak az ügyben.”- árulta el Andrew Westacott.