A Ferrari ausztrál ‘kiruccanása’ is katasztrofálisan ért véget. Charles Leclerc már a rajt után kiesett. Carlos Sainz-t pedig még a futam vége felé megbüntették. Nem szerzett pontot egyik ferraris sem. Egyre jobban szakadnak le a Mercedestől, az Aston Martin-tól és a Red Bull-tól is. Lassan már hátra felé kell nézniük.

Carlos Sainz öt másodperces büntetést kapott, amiért a második rajt után megforgatta Fernando Alonso versenygépét. Egy pontot sem szeretek. Egy csalódást keltő hétvégét zárt az olasz csapat.

Charles Leclerc három futamból kétszer kiesett. A neve melletti pontszám még a két számjegyűt sem ért el. A csapat mindössze 26 pontjával ez az egyik legrosszabb szezonkezdet a Ferrari számára 2020 óta. Már az olasz sajtó is hőbörög. A Corriere della Sera úgy véli, hogy Niels Wittich, az FIA versenyigazgatója tévedett, amikor Sainzt megbüntették.

„A versenyt vezető Niels Wittich nullát kap tőlünk. Akárcsak elődje, Michael Masi, mindent rosszul csinált. Minden tekintetben védi magát, csak ne vonják őt felelősségre. Az FIA is nulla pontot kap tőlünk, mert nem mutattak rugalmasságot. A szabályokat nem alkalmazzák megfelelően. Azonnal ki kell rúgniuk Wittichot.”- írja a Corriere della Sera szaklap.