Andrew Westacott, az Ausztrál Nagydíjának szervezőbizottságát vezető reagált egy szerinte „egyedi” incidensre. Egy szurkoló is megsérült az Ausztrál Nagydíjon.

Andrew Westacott ausztrál idő szerint hétfő délelőtt tartott sajtótájékoztatót. Az egyik fő téma az volt, hogy a futam alatt megsérült egy néző, miután a lelátón eltalálta egy alkatrész.A szénszálas elem Kevin Magnussen autójáról szakadt le, amikor a verseny vége felé eltalálta a falat.

„Véletlenül pont ott volt a mérnöki csapatunk egy tagja, aki látta és úgy tűnik, hogy a felniből kiszakadó szénszálas darab vagy húsz méterre felszállt, majd lezuhanva találta el egy úr karját. Értesültünk róla helyben. Elég egyedinek tűnik, ezek a védőkerítések nem feltétlenül húsz méter magasak. Ezek a kerítések a világon mindenhol ugyanolyan magasak. Betartjuk az FIA szabályait, de ahogy a motorsportban mindig, egy esemény végén kielemezzük, hogy min tudnánk javítani. Remélem, a srác jól van. Ez emlékeztethet minket, hogy a Forma-1-ben a biztonság az első.”- árulta el Andrew Westacott.