Lewis Hamilton és MAx Verstappen újra összecsapott. A két rivális az ausztrál futamon csatáztak. Verstappen szerint Hamilton kiszorította őt a pályáról. Így előzte meg a brit a Red Bull pilótáját. Hamilton ezt cáfolta.

2021 óta Max Verstappen és Lewis Hamilton egymás közelébe kerültek a pályán. Az Ausztrál Nagydíjon erre sor került. Miután Verstappen a rajtnál elvesztette a vezetést George Russell-lel szemben, megkapta a nyakára a hétszeres világbajnokot is, aki a belső íven előzött és kijjebb tessékelte a Red Bull-ost. Verstappen már a futam alatt azt mondta, hogy nem tetszett neki Hamilton menővere. A holland pilóta a következőket mondta:

„Részemről egyszerűen egy kontaktot akartam elkerülni. A szabályokban egyértelmű, mi megengedett, mit szabad a külső íven levő versenyzővel szemben. Egyértelmű, hogy ezt nem mindenki követi. De rendben van, amúgy is megelőztük őket tempóból. Mindenesetre a következő futamokon észben fogom ezt tartani.”- árulta el Max Verstappen, aki a pódiumos ceremónia után óvatosabban fogalmazott. „Azt hiszen, én elég óvatos voltam, talán kicsit agresszívabb lehettem volna. Másrészről nem akartam, hogy sérüljön az autóm, hisz egyébként is gyorsnak bizonyult, egy-két hely elvesztése nem volt a világ vége.”- mondta a sajtótájékoztatón Verstappen. Hamilton másképp látta az esetet.

„Szerintem minden rendben volt. Ő korán fékezett, én pedig későn, teljesen belül voltam. Azt hiszem, mindketten hagytunk helyet egymásnak, én nem kényszerítettem le a pályáról, ő pedig nem kanyarodott belém. Nem értünk össze, a versenyzés pedig pont erről szól.”- vélekedett a Mercedes hétszeres bajnoka.