Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója arról beszélt, hogy szerinte hol állnak a többiekhez képest. Az ausztrál futamon történtekkel sem értett egyet. Úgy gondolja, hogy két körrel a futam vége előtt nem kellett volna álló rajtot elrendelni.

Az Ausztrál Nagydíj után sokat azt vitatták, hogy jó döntést hoztak a versenyirányításnál, amikor Kevin Magnussen balesetét követően leállították a futamot piros zászlóval, majd két körrel a futam vége előtt álló rajtot rendeltek el. Helmut Marko világosan elmondta erről a véleményét.

„Nem kellett volna megállítani a futamot. Virtuális biztonsági autó alatt végigmehetett volna az utolsó két kör, mert az autó nem a pályán volt. Különösen annak tekintetében volt rossz döntés ez, hogy mindenki új gumikat kapott. A biztonsági autó nagyon lassan ment, ami még veszélyesebbé tette a dolgot. Teljesen szükségtelen volt. Látni, milyen szoros a mezőny, a legapróbb dolgokon múlik minden. Amikor minden rendben megy, akkor valóban annyival erősebbek vagyunk, amit mindenki nekünk tulajdonít. A legapróbb dolog boríthatja és emellett az ellenfeleink, a Ferrari, az Aston Martin és főleg a Mercedes közeledtek, ez itt tisztán látszott.”- árulta el Helmut Marko.