Sebastian Vettel tavaly vonult vissza. A brit csapat főnöke szerint a négyszeres bajnok is felelős az Aston Martin AMR23-as sikeréért. Így látja Mike Krack csapatfőnök.

Az Aston Martin csapatfőnöke, Mike Krack szerint a csapat sikeres 2023-as rajtja részben a már visszavonult Sebastian Vettel közreműködésének köszönhető.

Vettel 2021-ben az Aston Martin-hoz igazolt, miután a Ferrari nem hosszabbította meg a szerződését. A négyszeres bajnok nem tudott túl jó eredményeket felmutatni. Az Aston Martin a hetedik helyen végzett a konstruktőri bajnokságban.

Vettel 2022 végén visszavonult. Helyét Fernando Alonso vette át. A kétszeres bajnok idén három futamból háromszor állhatott pódiumra. Három futam után a második helyen áll a 2023-as konstruktőri rangsorban. Vettel már nincs a csapatnál. Krack tisztelgett Vettel munkája előtt. Megjegyezte, hogy az Aston Martin megnövekedett versenyképessége részben a 2022-es négyszeres világbajnok munkájának köszönhető.

„Úgy gondolom, megvannak az érdemei abban, hogy ott tartunk, ahol ma. Tanácsot adott nekünk: tegyük ezt, vagy azt, vagy ne tegyük ezt az új autóval, szóval úgy gondolom, hogy megvannak az érdemei. Tavaly sokat találkoztunk, de döntését tisztelünk kell. Sokáig gondolkodott, mielőtt meghozta ezt a döntést, és tovább kell lépnie. Sajnálja-e? Kérdezzétek meg tőle.”- árulta el Krack a médiának, köztük az F1Hírek szakoldalnak.