Több F1-es pilóta is felvetette, hogy csökkenteni lehetne a szabadedzések idejét. A hírek szerint az F1 vezetősége is megfontolja ezt a lehetőséget.

Az időmérő és a versenyen kívül három órát edzhetnek a pilóták. A három szabadedzésen megtalálhatják a csapatok a helyes beállításokat, futhatnak különböző szimulációkat. Stefano Domenicali, az F1 vezérigazgatója korábban azt mondta, hogy eltörölné a szabadedzéseket. Később pontosította kijelentését. Szerinte meg kellene változtatni a versenyhétvégék menetét, hogy egyre többen kövesség és szeressék meg az F1-et.

„Határozottan, vezetési szempontból nincs szükség három edzésre.” – mondta Pierre Gasly. Szerintem mindig jó dolog az, ha finom részleteket dolgozhatsz az autón, és tényleg megpróbálhatod megtalálni az autó helyes egyensúlyát és a jó beállítást. Úgy gondolom, hogy ehhez két szabadedzés elegendő lenne.”- árulta el Pierre Gasly. Az F1-ből visszatérő Nico Hulkenberg, aki 184 nagydíjon vett részt. Elárulta, hogy jobban érezte magát, mikor a junior sorozatban kevesebb edzés volt.

„Nagyon élveztem akkoriban, mindössze 30 percet gyakorolhattunk az F2-ben. Aztán jöhetett az időmérő. Szóval szerintem ez személyes preferencia és vélemény kérdése.”- árulta el Nico Hülkengerg. Logan Sargeant szerint is túl sok a három szabadedzés. „Szerintem három edzés határozottan sok. Az F2-ben sokkal kevesebbet lehet edzeni. Újoncként nem bánom, hogy kettő vagy három edzés van. De még így is azt mondom, hogy sok a három. edzés.”