A Ferrari elég rosszul kezdte meg a 2023-as szezont. Három futamon csak kétszer szereztek pontot. Chalres Leclerc kétszer kiesett. Carlos Sainz sem tudott a pódiumra állni.

A Ferrari három futam alatt mindössze 26 pontot szerzett. Ez lenne a legrosszabb szezonkezdetük? Az első három futam alatt egyszer sem állhatott ferraris pilóta a dobogón. Az Aston Martin hatalmasat fejlődött. A Red Bull pedig folytatja dominanciáját. Úgy tűnik, hogy a Mercedes is jobb munkát végez az olaszoknál. A Ferrarinál küszködnek a megbízhatósággal.

Charles Leclerc a szezonnyitó, Bahrein Nagydíjon műszaki hiba miatt kiesett. Ausztráliában pedig az első kör végéig sem jutott. Neve mellett mindössze hat pont áll. Egy évvel ezelőtt toronymagasan vezette az egyéni bajnokságot. Carlos Sainz valamivel jobban teljesített.
Bahreinben negyedik, Szaúd-Arábiában pedig hatodik lett. Ausztráliában megforgatta Alonso Aston Martin-ját és büntetést kapott. A 12. helyen végzett.

A Ferrari 26 ponttal a negyedik helyen áll a konstruktőri bajnokságban. A Red Bull ezzel szemben 123 pontot szerzett három futam alatt. 2009 óta nem kezdték ilyen rosszul a szezont. 2020 sem volt túl rózsás szezon. A szezon ezen szakaszán 27 pontot szereztek. Két kiesésük is volt.