Red Bull pilótája, Sergio Perez szerint az Ausztrál Nagydíj végén az alacsony napsütés is hozzájárulhatott a kaotikus újraindításhoz. A mexikói úgy gondolja, hogy ilyen fényviszonyok mellett már nem szabadna versenyezniük.

Az Ausztrál Nagydíj helyi időm szerint 15:00 órakor rajtolhatott el. Az Albert Parkban zajló F1-es futam több, mint két és fél órán át tartott. Háromszor is megszakították a futamot. A harmadik piros zászló Kevin Magnussen miatt került elő. A dán pilóta autója érintette a falat és a Haas kereke leszakadt. Az új rajt után Carlos Sainz megforgatta Fernando Alonso-t. A két Alpine is összeütközött. A mezőny a biztonsági autó mögött fejezte be a futamot. A leintés után 30 perccel már a nap is eltűnt a horizont mögött. Perez szerint ilyen fényviszonyok mellett veszélyes versenyezni.

„Valóban veszélyes volt. Nem láttunk semmit. Ilyen körülmények között már nem vezethetünk. Az utolsó 30 percben csak utasok voltunk az autóban. Nem láttunk semmit.”- árulta el Sergio Perez Nem Perez az első pilóta, aki kritizálja az Albert Park fényviszonyait, és nem valószínű, hogy ő lesz az utolsó.