Fernando Alonso két bajnoki címet szerzett már az F1-ben. A spanyol bajnok idén háromszor is dobogóra állhatott, de ő nem éri be ennyivel. Szeretne újra világbajnokságot nyerni.

Alonso sokszor rosszkor, rossz csapathoz igazolt. Úgy tűnik, hogy most sikerült olyan csapatot választania, ahol jól mennek a dolgok. Alonso nemcsak gyors az idei szezonban, de konzisztens is, ami aranyat ér az idei pontversenyben. A spanyol pilóta is nagyon elszánt azzal kapcsolatban, hogy beteljesítse legnagyobb vágyát. Háromszoros bajnok szeretne lenni.

„Határozottan ez a célom és ez reális. A csapat számra csak az a fontos, hogy jó szezont zárjunk. Tavaly küszködtek. Szóval úgy gondolom, ez a 2023-as szezon csak arról szól, hogy jobbá váljunk. Jobban megismerjük az autót, és egy új projektbe kezdjünk. Hiszek benne, hogy megszerezhetem a harmadik világbajnoki címet. Ezért is versenyzek tovább. Tudjuk, hogy ez nagy kihívás. Nyilván, le kell küzdenünk pér nehézséget és pár top csapatot, akik most a csúcson vannak. Úgy gondolom, hogy megszerezhetem még a harmadik bajnoki címem.”- árulta el Fernandlo Alonso.