Jos Verstappen tagadta, hogy fiával, Maxszel szembeni viselkedése valaha is fizikai bántalmazásba ment volna át. Egy biztos. Keményen bánt fiával, de nem bántotta.

Jos Verstappen minden erejével azon volt, hogy fia, csatlakozhasson az F1-hez és sikeres legyen. Többet érjen el, mint édesapja. Az éves során olyan pletykák merültek fel, miszerint Jos Verstappen túl szigorú volt fiával. Olyan történetet is olvashattunk, miszerint Max Verstappen nem nyert meg egy versenyt és édesapja mérgesen otthagyta egy benzinkúton. Jos Verstappen azt mondta, hogy már két évesen látta fia tehetségét.

„Apám soha nem mondta, hogy bajnok leszek. Ő mindig az ellenkezője volt. Azt mondta nekem, hogy teherautó-sofőr leszek, vagy olyan, mint egy buszsofőr. Szerintem a jó értelemben mindig ráébresztett arra, hogy a lehető legtöbbet kell kihoznom magamból és amit teszek, az nem elég.”- árulta el Max Verstappen. A Viaplay új dokumentumfilmet készített Max Verstappen-ről. Ez betekintést ad a holland gyerekkorába is. Jos Verstappen a következőket mondta:

„Vannak, akik azt mondják, hogy rossz apa vagyok, mert bántalmaztam a gyermekemet. Soha nem bántalmaztam. Én neveltem és kemény voltam vele. Sokan el sem tudják képzelni, hogy mi kell ahhoz, hogy itt legyél az F1-be és annak csúcsán legyél. Általában nem vagyok az a srác, aki nagyon szeret megnyilvánulni az efféle dolgokról. Úgy gondolom, hogy ez a kis film egy kicsit több betekintést ad abba, hogyan élte át mindenki azt az időszakot. Tudom, hogy velem nem könnyű dolgozni. Sokat követeltem Max-tól. Elviselte, mert erős volt mindig mentálisan.”- árulta el Jos Verstappen.