A Ferrari szeretné, ha felülvizsgálnék Carlos Sainz büntetését. A spanyol pilóta az Ausztrál Nagydíj második rajta után pörgette meg Fernando Alonso-t, de a futamot harmadszor is újraindították, ahol az Aston Martin pilótája is ott lehetett.

Az Ausztrál Nagydíjat másodszor Kevin Magnussen miatt szakították félbe. A dán pilóta a kettes kanyarban érintette a falat, ami miatt elhagyta az abroncsát.

Sainz a második rajt után Alonso-val csatázott, aminek az Aston Martin pilótája látta kárát. A spanyol bajnok megpördült, miután a Ferrari megforgatta. Pierre Gasly és Esteban Ocon is ütköztek. A versenyt újra megszakították. A rajt sorrendjét visszaállították és Alonso is felállhatott a rajtrácsra. Sainz öt másodperces büntetést kapott az incidensért. Mondhatni, hogy olyan esetért, ami szinte meg sem történt.

Pierre Gasly, esteban Ocon és Sargeant valamint De Vries incidensét nem kapott senki büntetést. A Ferrari így reméli, hogy az FIA felülvizsgálja a spanyol setét és visszakaphatják a negyedik helyüket. Fred Vasseur, a Ferrari csapatfőnöke a következőket nyilatkozta:

„Tárgyaltunk az FIA-val. Beadtuk a fellebbezést, de erről nem árulnék el részleteket. A Pierre és Esteban valamint Sargeant és De Vries esetét sem vizsgálják. Eőször megvizsgálják a fellebbezést, hátha újranyitják az ügyet. Lesz majd egy második megbeszélés a felügyelőkkel. Ezt követően döntenek. Arra számítok, hogy nyíltan megbeszélhetjük a történteket és a sport érdekében elkerülhetjük az ilyen döntéseket. Három esetről teljesen más döntést hoztak.”- árulta el Fred Vasseur.