Sebastian Vettel tavaly hátat fordított az F1-nek. Az Aston Martin viszont sokkal jobban teljesít, mint tavaly vagy két évvel ezelőtt. A négyszeres bajnok nem bánta meg, hogy visszavonult.

Fernando Alonso vette át Vettel helyét az Aston Martin-nál. A kétszeres bajnok három futamból háromszor állhatott pódiumon. Kétségtelen tény, hogy az Aston 2023-as konstrukciója jelentősen erősebb lett, mint a 2022-es volt, és eddig a lépés is kijött a csapatnak, hiszen Alonso remek tempója mellett az autó is megbízható, valamint a szerencse is az oldalukra áll

Az év elején azzal vádolták őket, hogy a Red Bull tavalyi autóját másolták le. A brit csapat vezetője ezen jót nevetett, hiszen korábban Mercedesszel való szoros kapcsolatuk miatt érték őket. Tény, hogy amíg a csapat nem szeg szabályt, addig azt másolnak, akit csak akarnak.kritikák. Vettel mit gondolhat az Aston Martin sikereit látva? Megbánhatta, hogy visszavonult?

„Nem. Azt hiszem, nagyon nehéz előre tudni, hogy mi történik a jövőben, pontosan úgy, ahogy tulajdonképpen minden évben. Nagyon jól ismerem a csapatot az elmúlt évekből. Örülök, hogy jól mennek a dolgaik. Azt gondolom, hogy nyilvánvaló volt. Már tavaly tudni lehetett, hogy jobbak lesznek. A tavalyi év ugyanis elég rossz volt, szóval várható volt, bár persze sosem lehet tudni, mit csinálnak a többiek.”- árulta el Sebastian Vettel.