A Mercedes főnöke, Toto Wolff megerősítette, hogy a csapat még nem gondolkodik ‘B’ terven arra az esetre, ha Lewis Hamilton az évégén visszavonulna.

Hamilton Mercedes szerződésének utolsó évéhez érkezett. Új szerződést kell kötnie jelenlegi csapatával, vagy más istállóval, ha maradni szeretne az F1-ben. A 2022-es szezon után 2023-ban is csalódottan kezdődött a brit F1-es szezonja. A W14-es sem lett olyan jó, hogy küzdhessenek a bajnoki címért. Hamilton állítása szerint a mérnökök nem hallgattak rá, mikor tervezték a 2023-as autójukat.

Toto Wolff nemrégiben elismerte, hogy ha a 2022-es és 2023-as helyzet folytatódik. A Mercedes nem tudott bajnok esélyes autót adni Hamilton-nak. A brit felméri lehetőségeit és gondolkodik jövőjén. Korábban pedig azt mondta, hogy addig nem vonul vissza, amíg nem szerzi meg a nyolcadik vb címét.

Ennek ellenére most, 38 évesen Hamilton határozottan Forma-1-es pályafutása utolsó szakaszába lép. Így egyre valószínűbb, hogy ha nem lát egyértelmű és gyorsan utat a nyolcadik címhez, dönthet úgy, hogy visszavonul. Toto Wolff elárulta, hogy a Mercedes erre az eshetőségre még nem készült fel és nincs „B” tervük.

„Szerintem naivan hangzik. Nagyon nehezen tudok ‘B’ tervre gondolni. Még mindig az A terv a kedvencem. Nem akarok más pilótákkal tárgyalni, mert elégedett vagyok azzal, akik most a csapatban vannak. Jelenleg nincs B terünk. Lewis az A terv.”- árulta el Toto Wolff. Ha Hamilton visszavonulna, azt hamar elmondá Toto Wolff-nak. A Mercedes csapatfőnöke reméli, hogy a brit nem hagyná őket cserben.

„Azt hiszem időben szólna, ha nem akarná folytatni. Nem hiszem hogy ezt mondaná: ‘Nem tudom ezt tovább csinálni. Holnap elmegyek innen.”- zárta a Mercedes csapatfőnöke.