Alex Albon elég erős teljesítményt nyújtott a hétvégi Ausztrál Nagydíjon. A thai-brit pilóta a hatos kanyarban elvesztette uralmát az autója felett és falnak csapódott. A Williams csapatfőnöke, James Vowles elárulta, hogy mi okozta a furcsa autótörést.

Alex Albon balesete miatt került elő először a piros zászló a múlt hétvégi Ausztrál Nagydíjon. A Williams pilótája a hatos kanyarban vesztette el uralmát az autója felett és falnak csapódott. Rengeteg törmeléket hagyott maga után. Albon csalódott volt, hiszen a balesetégi elég erős teljesítményt nyújtott. A hatodik helyen autózott. James Vowles elárulta, hogy mi okozta Albon balesetét.

„Mi történt Alex-al? Nagyon nehéz megmagyarázni. Főleg, ha az adatokat nézzük. Az ötös és hatos kanyart lassabban vette be, mint az előző körben. Az autó hátulja megcsúszott és irányíthatatlanná vált. Alex elvesztette az uralmát az autója felett. Semmi sem utalt arra, hogy ez fog történni. A hatos kanyarban nem volt olyan tapadása, ami az előző körben még megvolt. Ezzel véget ért a versenye.”- árulta el James Vowles.