Egy spanyol újságíró információi szerint a 2024-es versenynaptár jelentősen eltérhet az eddigiektől. Korábban azt már tudtuk, hogy a Szaúd-Arábia rendezheti meg az év első futamát.

A Forma-1 vezetése rengeteg kritikát kapott az idei versenynaptár elrendezése miatt. Az utazási távolságokat tekintve finoman szólva sem végeztek tökéletes munkát. Jövőre viszont jelentősen átalakulhat az F1-es naptár.

Pedro Fermin Flores, az ismert spanyol újságíró arról írt, hogy az F1-vezérigazgató Stefano Domenicali már Melbourne-ben egyeztetett a csapatokkal a 2024-es naptárról.

A szezon előtti tesztet Bahreinben rendezhetik meg. A szezonnyitó futam viszont Szaúd-Arábiához kerülhet, majd a Ramadán miatt április 8-ig nem lesznek versenyek a muszlim országokban. A szezon második futamát Ausztrália rendezheti, majd Kína és Japán következhet. Szingapúr is a szezon elejére „költözne”, azonban a futam promóterei nem nyitottak erre. Az sem kizárt, hogy a jövőévi naptár 24 futamból fog állni. Minden jel arra utal, hogy 25 verseny láthatunk 2024-ben.