A sajtó egyre többet foglalkozik a Red Bull pilótái között kialakult feszültséggel. Sergio Perez a csapaton belüli feszültségről beszélt. Állítása szerint ő és Max Verstappen tisztelik egymást.

A Szaúd-Arábiai Nagydíj után úgy tűnt, hogy Sergio Perez és Max Verstappen között egyre nagyobb a feszültség. A verseny alatt ugyanis a csapat azt mondta Perez-nek, hogy nyomja a gázt, ahogy csak tudja. Verstappen ugyanezt az információt kapta, miközben az autójára panaszkodott.

Verstappen először feladata Perez üldözését, mikor rájött, hogy már nem tudja csapattársát ‘elkapni’. Nem sokkal később beállította a futam leggyorsabb köridejét. Perezt arról kérdezték, hogy felkészült-e a csapaton belüli feszültségek kezelésére. Tekintettel arra, hogy ő és Verstappen is győzni szeretnének.

„Őszintén szólva, sokkal jobban tiszteltük egymást, mint azt az emberek gondolnák. Csapaton belül nagyszerű a légkör. Nagyon tiszteljük egymást csapaton belül. Az összes mérnökkel együtt. Azt hiszem, hogy mind a ketten vagyunk annyira érettek, hogy tudjuk, mi a helyes és a helytelen. Amíg így marad, addig nem számítok semmilyen változásra. Dzsiddában és Bahreinben is kicsi volt köztünk a különbség. Kétségtelen, hogy nincs olyan pilóta, mint Max. Az F1-ben most ő a legnehezebb legyőzni.”- árulta el Sergio Perez.