A Maláj Nagydíj már 2017 óta nem szerepel a száguldó cirkusz naptárában. A sepangi pálya úgy véli, hogy túl költséges lesz visszatérni az F1-be.

A Malajziai Nagydíj szerint a Forma-1 megrendezése „nagyon drága”, és kétségei vannak abban, hogy további befektetés nélkül megtérül. A Sepang International Circuit utoljára 2017-ben adott otthont F1-es futamnak. A szezon végén bejelentették, hogy nem rendeznek a következő években Maláj Nagydíjat. A szerződésük 2018-ig szólt. A rendezési díjjak és a belépő díjjak is. Így egyre kevesebben látogattak ki a helyszínre. Hannah Yeoh, Malajzia ifjúsági és sportminisztere szerint a Kuala Lumpurban található pálya további kormányzati beruházásokat igényel a fejlesztéshez.

„Az F1 nagyon drága. 20 millió RM-re kellett várnunk a kormánytól csak azért, hogy korszerűsítsük a pályát. Ha rendezhetnénk egy F1-es futamot, már megtettük volna, de egyelőre nem engedhetjük meg magunknak azt, hogy F1-es futamot rendezzünk. Egyelőre sürgős javításokra fordítjuk a pénzt. Eddig jól haladtak a burkolatfelújítási munkálatok, a héten leraktuk az első réteget. Várhatóan április 27-re készül el, éppen időben. A hónap végén megrendezésre kerül a Porsche Carrera Kupa.”- mondta Yeoh a maláj The Vibes című lapnak.