Daniel Ricciardo nyíltan beszélt arról, hogy nem tett jót az önbizalmának a mclarenes időszak. A Red Bull-hoz szerződött. Tartalékos pilótaként dolgozik. Kezdi otthon érezni magát régi-új csapatánál.

Daniel Ricciardo hároméves szerződést kötött a 2021-es szezon előtt a McLaren csapatával. Egy év még hátra volt, mikor a Mclaren úgy döntött, hogy felbontja Ricciardo szerződését. Zak Brown nyíltan kijelentette, hogy nincsenek megelégedve az ausztrállal és nem ilyen teljesítményt vártak tőle. Ricciardo nem talált helyet a 2023-as rajtrácson. Nemrég viszont elmondta, hogy 2024-re már szeretne visszatérni. Ezzel kapcsolatban egy nagyon nyílt nyilatkozatot is adott, amelyben elismerte, hogy a McLarennel töltött két év visszavetette az önbizalmát.

„Mindig vállaltam a felelősséget. Éveken át tényleg elhittem, hogy én vagyok a világ legjobbja,. Bármilyen helyzetbe is kerülök, képes leszek megoldani. A McLarennél nehéz volt ezt megtennem. Tisztában voltam vele, hogy nem vagyok tökéletes és nekem is vannak gyenge pontjaim. Most van egy kis lehetőségem arra, hogy eltávolodjak ettől a világtól. Visszatekintve már másképp csináltam volna néhány dolgot az elmúlt két évben, talán több kérdést tettem volna fel vagy követelőzőbb lettem volna. Ahogy élsz, tanulsz is, és nem megbánással tekintek vissza erre az időszakra. Ez a helyzet volt, és túljutottam rajta. Most, hogy visszatértem a Red Bullhoz, éreztem, hogy az önbizalmam nem ugyanolyan, mint régen. Elkezdtem szimulátorozni a csapatnál, akkor talán kicsit félénk is voltam, és nem voltak komoly várakozásaim azt illetően, hogy hogyan fog menni. De ahogy telt az időszak, egyre jobban éreztem magam, és egyre inkább olyan volt, mintha hazatértem volna.”- árulta el Daniel Ricciardo.