Az F1 idei szezonjából három futamot láthattunk. Mivel a kínai futamot idén is törölték, így az F1 négy hetes szünetet tart. Otmar Szafnauer, az Alpien csapatfőnöke szerint ezt többször meg kellene ismételni.

A Kínai Nagydíj 2019 óta először való megrendezéséről szóló optimista tervek sokak által megjósolt összeomlása miatt egy nagyobb szünet van az Ausztrál és az Azerbajdzsáni Nagydíj között. Négy hetes szünetre csak augusztusban szokott sor kerülni. A csapatok ekkor veszik ki a jó megérdemelt nyári szünetüket. Idén 23 futamot láthatunk. Ezért az Alpien csapatfőnöke azt javasolta, hogy ezt hosszabb szünetet többször is alkalmazhatnák.

„Ez a szünet nem volt betervezve. 23 versennyel, kettes, hármasfogatokkal teli versenynaptárban jó, hogy van egy háromhetes szünetünk most, augusztusban és egy hosszabb karácsonykor. Lehet, hogy most puszta szerencséből megtanuljuk, hogy így lehetne jobban kezelni a szezont. A jövőben akár lehetne szándékosan is így. Tudom, hogy csak most indult el az idény, de nem csak erről van szó. Nagyon sokan rengeteget dolgoztak a télen, felkészítették az autót a tesztekre, a versenyekre és most van egy kis idő rákészülni a keményebb időszakra. Aztán augusztusban újabb szünet lesz. Ez utat mutathat a jövőre nézve.”- árulta el Otmar Szafnauer.