Pierre Gasly eddig felemás szezont tudhat maga mögött. Otmar Szafnauer bízik benne, hogy a francia pilóta hamarosan beilleszkedik a csapatba és jobb eredményeket ér majd el.

Az Alpine csapatfőnöke, Otmar Szafnauer értékelte Pierre Gasly eddigi teljesítményét. A francia pilótától jobb teljesítményt várnak. Gasly eddig felemás szezont tudhat maga mögött. A szezonnyitó futam időmérőjén kiesett a Q1-ben. Így a Bahrein Nagydíjat a mezőny végéről kezdhette. Ennek ellenére Gasly fel tudott zárkózni. A kilencedik helyen fejezte be a szezonnyitót. A második futamon, Szaúd-Arábiában is a kilencedik helyet szerezte meg.

Gasly és csapattársa, Esteban Ocon is erős eredményt várt az Ausztrál Nagydíjon. Melbourne-ben háromszor indították újra a versenyt 58 kör alatt. Gasly és Ocon ütköztek. Mind a ketten kiestek a versenyből. Szafnauer a melbourne-i verseny előtt méltatta Gasly teljesítményét. Elismerte, hogy még időre van szüksége ahhoz, hogy alkalmazkodjon új környezetéhez.

„Új környezetbe került és időbe telik még alkalmazkodik. Élvezi a munkát az Alpine csapatnál. Szereti a mérnöki csapatát és a szerelőket, mi pedig szeretjük őt. Pierre gyors. Időbe telik, amíg ki nem hoz mindent az autóból. Beszéltem vele a szaúd-arábiai verseny után. Azt mondta: „Nézd, adj még pár versenyt, és van bennem pár tized.”- árulta el Otmar Szafnauer. Gasly és Ocon is négy pontot szerzett eddig 2023-ban, amivel az Alpine a hatodik a konstruktőri bajnokságban.