Frederic Vasseur, a Ferrari csapatfőnöke úgy véli, hogy a csapatok dolgát megnehezítené, ha szezon közben autókoncepció váltást kellene eszközölni.

Frederic Vasseur, a Ferrari csapatfőnöke úgy gondolja, hogy minden csapatnak megnehezítené a dolgát, ha az autókoncepcióján kellene változtatni.

A Ferrari elég nehezen kezdte a 2023-as szezont. Többször akadt gondjuk a megbízhatósággal és a teljesítményük sem jó ahhoz futamot nyerjenek. Három futamból egyszer sem állhattak dobogón. Carlos Sainz legjobb eredménye egy negyedik hely.

Charles Leclerc tavaly három futamból kettőt nyert és egy második helye volt. Idén két futamból kiesett. Idén úgy tűnik, hogy a Ferrari-nál a Red Bull, a Mercedes és az Aston Martin is jobb munkát végzett. Vasseur úgy véli, hogy az autó koncepció váltása nem lehetetlen, de megnehezítené a dolgokat.

„Ennek minden szempontját mérlegelnie kell. Nulláról kezdeni, új autót készíteni költségplafon szabályain belül nagyon nehéz és figyelembe kell venni az időt is. Nem mondom azt, hogy ez lehetetlen, de nagyon nehéz. Amíg tudjuk fejleszteni az autót és pontokat tudunk szerezni, addig úgy gondolom, hogy nem kell új koncepción gondolkodunk.”- árulta el Frederic Vasseur.