Fernando Alonso egy interjúban elárulta, hogy nem akart ilyen sokáig az F1-ben maradni. A kétszeres spanyol bajnok 7-8 évig akart a száguldó cirkuszban maradni. Pár év után rájött, hogy élvezi azt, amit csinál.

Fernando Alonso a valaha volt leghosszabb pályafutását tudhatja magáénak az F1-ben. A spanyol pilóta már túl van a 40. életévén is. Még mindig azon a szinten teljesít, amikor megnyerte a két bajnoki címét. Mi erre a bizonyíték? A 2023-as szezon első három háromszor állhatott fel a pódiumra.

„Azt gondolom, hogy amikor az F1-be kezdtem, az volt az elképzelésem, hogy hét-nyolc évig leszek itt. Aztán megnyertem a két bajnokságot, és úgy gondoltam, talán még egy-két évig versenyzek, aztán abbahagyom. Ez volt az elképzelésem. Most ott tartok, hogy a Forma-1 valaha volt leghosszabb pályafutását tudhatom magam mögött! Még mindig friss vagyok, még mindig motivált vagyok, még mindig élvezem minden egyes napot. Reggel felébredek, és boldog vagyok attól, amit csinálok.”- árulta el Fernando Alonso.

„Ez volt az én elképzelésem. És most

Az Aston Marton eddig kivételes szezont produkál, és Mike Krack csapatvezető szerint Monacóban minden lehetőség adott lesz ahhoz, hogy Alonso tovább növelje a tétet egy potenciális futamgyőzelemmel.