Április végén Azerbajdzsánba látogat az F1 mezőnye, ahol nem a megszokott hétvégét láthatjuk. Szombaton és vasárnap futamot láthatunk. Guenther Steiner szerint a bakui sprintfutam akár káoszba is torkolhat.

Az azerbajdzsáni fővárosban láthatunk idén először sprinthétvégét. Az idei hat helyszín közül Baku utcái a legszűkebbek, ahol szombaton is versenyt rendeznek. Ez joggal váltott ki némi aggodalmat a csapatokból és pilótáikból. Semmi jó nem származik abból, ha valaki a sprintkvalifikáción összetöri autóját.

A top csapatok aggódhatnak a legjobban. A kisebb istállók, olyan mint a Haas, a nagyobb csapatok hibáiból akár hasznot is húzhatnak. A Haas csapatfőnöke, Steiner szerint a szombati sprintkvalifikáció akár káoszba is fulladhat.

„Lehet kaotikus lesz, de ez teszi érdekessé. Remélhetőleg nem lesz káosz, de lehet. Bakuban mindig egy verseny volt. Ha arra gondolunk, hogy Ausztráliában három rajt is volt, akkor el tudjuk képzeni mi vár ránk Bakuban két futam alatt?”- jelentette ki Guenther Steiner.