Csak április végén folytatódik az F1 szezonja. A kínai futam törlésével egy hónap szünetet tart a száguldó cirkusz. Ez a szünet jól jött a Ferrarinak. Charles Leclerc, aki három futamból kétszer kiesett és a pontjainak száma még a kétjegyűt sem éri el, nem írná le a 2023-as szezont.

Chalres Leclerc a tavalyi csalódásokat szerette volna idén felhasználni és erőt meríteni belőle. Abban reménykedett, hogy idén végre beleszólhatnak a világbajnokság alakulásába. A monacói szerette volna idén megszerezni a Ferrarival az első bajnoki címét. Jelegleg úg tűnik, hogy a Red Bull toronymagasan előttük jár. A Mercedes és az Aston Martin is jobb munkát végzett. Tavaly nagyon jól kezdte az évet a Ferrari. Idén nagy csalódást okoztak. A Szaúd-Arábia GP az egyetlen olyan futam, amelyet Leclerc befejezett. Így a monacói csak a 10. helyen áll az egyéni pontversenyben. Leclerc hálás azért a lehetőségért, hogy ő és a Ferrari megnyomja a reset gombot.

„Úgy gondolom, hogy abban a helyzetben, amiben csapatként vagyunk, ezt egy lehetőségnek tekintjük. A lehető legtöbbet dolgozzunk ebben a szünetben, hogy a lehető leggyorsabban elkészüljenek a frissítések. Minél hamarabb olyan versenyképesek legyünk ebben a szezonban. Amennyire csak szeretnénk. Még mindig nagyon-nagyon hosszú a szezon. Teljesen motiváltak vagyunk, hogy újra a csúcsra kerüljünk. Megpróbáljuk a lehető legjobban kihasználni ezeket az Azerbajdzsán előtti heteket. Tudjuk mi történt tavaly. Most minden arról szól, hogy hol tehetnénk jobbá az autót. Javítanunk kell, hogy visszatérjünk a Red Bull szintjére. Tudjuk mit kell tennünk. Most már dolgozunk kell rajta. Úgy tűnik, hogy az időmérőn nem vagyunk olyan rosszak. Jó a tapadás, de a versenyen ezt valamiért elveszítjük. Sok teljesítményt veszítünk. Ezen dolgozunk kell.”- árulta el Charles Leclerc.