Carlos Sainz és a Ferrari szerint jogtalanul kaptak öt másodperces büntetést Melbourne-ben. A Forma-1 irányító testülete, az FIA megerősítette, hogy kedden újra tárgyalják a spanyolra kiszabott büntetését.

Carlos Sainz a negyedik helyen látta meg a kockás zászlót, de öt másodperces büntetése miatt visszacsúszott a 12. pozícióba. A második rajt után megforgatta Fernando Alonso Aston Martin-ját. Ezért kapta a büntetést. A rajt után a két Alpine pilóta is ütközött. Ezért új rajtot rendeltek el, ahol Fernando Alonso is ott lehetett. Így az incidens olyan, mintha meg sem történt volna.

A Ferrari csapatfőnöke, Frederic Vasseur a múlt héten megerősítette, hogy az olasz fellebbez. A második rajt utáni három incidenst másképp bírálták el. A felügyelők megerősítették, hogy levelet kaptak Nikolas Tombazistól, az FIA együléses igazgatójától, amelyhez csatolták a Ferrari április 6-án beadott fellebbezési kérelmét is.

A Ferrari arra kéri a felügyelőket, hogy „fontolják meg az ilyen kérelmet”. Sainz-nak és a Ferrari csapat kijelölt képviselőinek jelentkezniük kell a stewardoknál április 18-án. Közép-európai idő szerint 08:00-kor tartják a virtuális tárgyalást.