Max Verstappen soha nem zárkózik el az őszinte vélemény nyilvánítástól. Kijelentette, hogy ő nem lesz már 40 évesen az F1-ben. Úgy gondolja, hogy sok mindent meg akarnak változtatni az F1 DNS-én és ezért vonulhat vissza korábban, mint Fernando Alonso.

Max Verstappen két bajnoki címet szerzett az F1-ben. Így a szavainak nagyobb súlya van. Főleg úgy, hogy mellette csak két aktív bajnok van a rajtrácson.

A holland pilóta elárulta, hogy ő nem fog 40 éves koráig az F1-ben versenyezni úgy, mint Fernando Alonso vagy Kimi Raikkönen. Esetleg Lewis Hamilton. Verstappen sokszor hangsúlyozta már, hogy ő örülne, ha az F1 megtartaná a DNS-ét. Szombaton időmérő. Vasárnap pedig egy izgalmas futammal gazdagodhatnánk.

Stefano Domenicali, az F1 vezetőjének korábbi kijelentését úgy értelmezték, hogy ő nem akar szabadedzéseket tartani. Ő újításokat szeretne bevezetni. Verstappen azok közé tartozik, akik szerint a sprint hétvégékkel veszélyben van az F1 DNS-e. A Red Bull pilótája a következőket mondta:

„Nem gondolom, hogy az F1 DNS-e a sprint versenyek lebonyolítása lenne. Az F1 arról szól, hogy a legtöbbet hozzuk ki a kvalifikációból, majd egy csodálatos versenyt futunk. Ez a sportág DNS-e. Nem értem, miért kellene ezen változtatni. Úgy gondolom, hogy a pályán zajló akciók jók voltak. A csapatokat egymáshoz a legközelebb kell hozni. Több csapat tudjon harcolni a győzelemért. Természetesen nagyszerű lesz a show. Ha hat-hét csapat harcolna a győzelemért, az nagyszerű lenne.”- árulta el Max Verstappen. A holland pilóta már nem szeretne az F1-ben lenni, ha megváltoztatják annak DNS-ét.

„Megértem, hogy alapvetően izgalmasabbá kell tenni a hétvégéket. Azt gondolom, hogy jobb, ha lerövidítjük a hétvégét. Akkor csak versenyezzünk szombaton és vasárnap is. A naptár is egyre jobban bővül. 24 vagy akár 25 futam is lesz egy évben. Kezdenek egyre több mindenen változtatni. Ez nekem már nem éri meg. A versenyzés az életem, de egy ponton már nem éri meg ennyire távol lenni otthonról. Mással szeretnék foglalkozni.”- árulta el a holland bajnok.

Szerinted mikor vonul vissza Max Verstappen?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...