Az Aston Martin csapatfőnöke, Mike Krack elismeri, hogy a brit csapat 1,5 másodpercet lefáradott a Red Bull-al szembeni hátrányából, de idén már nem tudják őket utolérni.

Az Aston Martin az idei bajnokság meglepetéscsapata. Christian Horner fogalmazott, a második leggyorsabb autó a rajtrácson. Három futam után a második helyen állnak a konstruktőri bajnokságban. Megelőzik a Mercedest és a Ferrarit is. Alonso egy évtized óta az első győzelmére törekszik. Mike Krack úgy gondolja, hogy ha a Red Bull idén egy frissítést sem vet be, akkor sem tudnák őket utolérni. A fél másodperces lemaradásuk túl nagy ahhoz, hogy 2023-ban ledolgozzák.

„Van különbség a magabiztosság és az arrogancia között. Lényegesen le vagyunk maradva a Red Bulltól. Még ha egy helyben is állnának, túl nagy lenne a különbség ahhoz, hogy egy szezon alatt utolérjék őket. Természetesen a leggyorsabb autót vesszük referenciaként. Nem őrülünk meg. Folyamatosan figyeljük a Mercedes, a Ferrari és az Alpine tempóját is. Reálisnak kell lennünk. Felfelé kell néznünk, de meg kell néznünk a harmadik és negyedik helyet is. A dolgok nagyon gyorsan változhatnak a bajnokságban. Nem sokkal előzzük meg a Mercedest. Csapatként gyorsan vissza eshetünk a ranglétrán.”- árulta el Mike Krack