Danyiil Kvyat úgy véli, hogy „hátba szúrta” a Red Bull, amikor Max Verstappen-t ültették a helyére. Az orosz pilóta úgy érezte, hogy elárulták.

A 2016-as szezonban csak négy futam telt el, amikor Kvjat-ot lefokozták és a Red Bull lefokozta. Az orosz pilótának vissza kellett ülnie a Toro Rosso-ba. Kvjat egy évet tölthetett a Red Bull-al. Egy dobogós helyet szerzett, ami Kínában hozott össze. Hazai versenyén csak 15. helyet szerzete meg,

A 2016-as Spanyol Nagydíjon Max Verstappen ülhetett Kvjat helyére. A holland versenyző első Red Bull-s versenyét megnyerte. Így ő lett a legfiatalabb versenyző, aki valaha F1-es futamot nyert. Kvjatot, aki hét évvel később azt mondta, hogy úgy érezte, mintha hátba szúrták volna.

„Abban a pillanatban nagyon elárulva éreztem magam. Ez egy hátba szúrás volt. Ilyen az élet. Néha hátba szúrnak, de tudod ez normális. Ez már a múlt. Karrierem egy új fázisba lépett. Így természetesen egy részem nagyon hálás a Red Bull-nak. Részben még mindig nagyon elégedett lehetek azzal, amit adtak nekem.”- árulta el Danyiil Kvyat.