A Ferrari az Ausztrál Nagydíj után négy nappal fellebbezést nyújtott be. Carlos Sainz büntetését szerették volna, ha felülvizsgálják. Az FIA viszont visszautasította az olaszok kérelmét.

A versenybírók kedden online hallgatták meg Sainz-ot és a Ferrari képviselőit, akik telemetriai adatokkal, valamint a spanyol pilóta és más versenyzők tanúvallomásaival próbálták alátámasztani igazukat. A versenybírók nem találtak jelentős és releváns új elemet, ami az öt másodperces időbüntetés kiszabásakor ne lett volna ismert. Ennek megfelelően elutasították az olasz csapat fellebbezését, Sainz büntetését pedig érvényben hagyták.

A Ferrari pilótája azután kapott büntetést, hogy a melbourne-i futam végéhez közeledve az egyik állórajtos újraindítást követően ütközött Alonso-val. Sainz negyedikként végzett a biztonsági autó mögött leintett versenyen, a büntetés miatt azonban hivatalosan 12. lett. A spanyol pilóta még a futam közben, amikor rádión értesítették a büntetésről, szinte könyörgött a csapatának, hogy győzzék meg a versenybíróságot az ítélet átgondolásáról, vagy legalább hallgassák meg őt a viadalt követően.

A maranellói istálló az első három idei futamon mindössze 26 pontot szerzett, ezzel negyedik a konstruktőrök vb-pontversenyében. Az egyéni versenyben Sainz 20 ponttal az ötödik, csapattársa, a monacói Charles Leclerc pedig hattal a tizedik. A Forma-1-es idény jövő hétvégén Bakuban, a sprintfutamos Azeri Nagydíjjal folytatódik. A versenyt az M4 Sport élőben közvetíti.