Max Verstappen a napokban kijelentette, hogy ha túl sokat variálnak a versenyhétvégéken, akkor ő hamarabb fog visszavonulni, mint azt bárki gondolná. Damon Hill szerint a hollandnak nem szabadna fenyegetnie az F1-et, de valahol megérti Verstappen álláspontját is.

Az F1 folyamatos megújuláson, átalakításon megy keresztül. A sportág vezetőségének fontos, hogy az F1 izgalmasabb és fordulatosabb legyen. Ennek egyik eszköze a sprinthétvégék, mely az előzetes tervek alapján további teret hódíthat a versenynaptárban. Az F1 csapatai közül mindenki beleegyezett a sprinthátégék átalakításába is. A pilóták már nem örülnek ennyire a módosításoknak.

Max Verstappen sem repes az örömért, hogy ilyen módon megvariálják a klasszikus versenyhétvégéket. Szerinte ártana a Forma-1 DNS-ének. Azt is kilátásba helyezte, hogy amennyiben drasztikus eszközökhöz nyúlnak, meggondolja a saját szerződésének meghosszabbítását. Ez a kijelentés sokak számára nem volt kifejezetten szimpatikus. Ezúttal Damon Hill reagál Verstappen szavaira a Sky Sports F1 beszélgetésében.

„Akkor most már tényleg abba kellene hagynia. Szerintem Maxn-ál is van egy ilyen elem, hogy nem akarja felesleges dolgokra pazarolni az idejét, amiket igazából csak újdonságként találnak ki. Szerintem ő egy ilyen ember. Szóval el tudom képzelni, hogy csak azért mondja ezt, mert úgy gondolja, hogy ‘azért jöttem ide, hogy nagydíjakat nyerjek, csak egy futamot akarok, aminek jelentősége van, és nem akarok félértékes futamokat’. Mi értelme van ennek az önéletrajzodban? Ó, megnyertél egy sprintet, az emberek nem fogják megkérdezni, hogy „hány sprintet nyertél?”. A pilóták által megnyert sprintek számának rangsora nem értéktelen, mert egyértelműen pontokat hozhat, de ezt úgymond nem fogod kitenni a faladra.”- árulta el Damon Hill.