Az FIA kedden meghallgatta Carlos Sainz-t és a Ferrari képviselőjét. Az olaszok fellebbezését elutasították mondván, nem a csapat nem nyújtott be „jelentős és releváns új bizonyítékot, ami nem állt rendelkezésükre a döntés meghozatalakor”. Hozzátéve, minden versenyző ugyanazokkal a körülményekkel küzdött, mint Sainz.

Carlos Sainz öt másodperces büntetést kapott Melbourne-ben Fernando Alonso megforgatásáért. A verseny után beadták a fellebbezést, de z FIA nem fogadta el az olaszok kérelmét.

A Ferrari Forma-1-es csapata úgy érzi, elegendő bizonyítékot nyújtott be az FIA-nak ahhoz, hogy semmissé tegyék Carlos Sainz Ausztrál Nagydíjon kapott büntetését. Sainz telemetriaadatai adatait nyújtották be, mint bizonyítékot. A vallomás szerint Sainz azért fékezett későn az első kanyarban, mert a lassú biztonsági kört követően túl hidegek voltak a gumik és a Nap alacsony helyzete miatt a látási viszonyok is hozzájárultak a balesethez.

Az FIA azonban ezt elutasította, szerintük a csapat nem nyújtott be „jelentős és releváns új bizonyítékot, ami nem állt rendelkezésükre a döntés meghozatalakor”, hozzátéve, minden versenyző ugyanazokkal a körülményekkel küzdött, mint Sainz. A Ferrari a döntés nyilvánosságra hozatala után közleményt adott ki:

„Elfogadjuk az FIA döntését arról, hogy nem vizsgálják felül a Carlos Sainzra a 2023-as Ausztrál Nagydíjon kirótt büntetést. Nyilván csalódottak vagyunk. Úgy érezzük, elegendő új elemet adtunk be, hogy az FIA felülvizsgálhassa a döntést, különösen a körülmények és a kései újraindításkor történt további balesetek fényében, azonban tiszteletben tartjuk az eljárást és az FIA döntését. Várjuk, hogy szélesebb körű megbeszéléseket folytathassunk az FIA-val, az F1-gyel és a csapatokkal a sport szabályozásának további javításáért, hogy a lehető legigazságosabb és legegyenletesebb legyen, ahogy azt a sportág megérdemli.”- állt a Ferrari közleményében.