Kimi Raikkönen 2021-ben jelebtette be, hogy hátat fordít az F1-nek. A finnek és családjának megváltozott az élete. felesége, Minttu elárulta, hogy hogyan élik mindennapjaikat az F1 után.

Räikkönen újraírta a Forma-1 történelemkönyveit. A finn pilóta állt rajthoz a legtöbbször a száguldó cirkuszban. Az ő rekordjára jelenleg Fernando Alonso jelenthet veszélyt.

A 2021-es Abu Dhabi Nagydíj után befejezte F1-es karrierjét. Ez volt Kimi Raikkönen utolsón F1-es futama. A finn pilóta több időt szeretett volna családjával tölteni. Pontosan ezt tette. Felesége, Minttu elárulta, hogy családjuk hamarosan egy új fővel bővül, mivel babát várnak. Állítása szerint ez nem történt volna meg, ha Raikkönen nem vonul vissza. Megváltozott az életük azóta, mióta férje nem járja már a világot.

„Van egy fiúnk és egy lányunk, szóval azt hittem, ez tökéletes. Kimi visszavonult és több időt tölt itthon. Nem lennék terhes, ha még midig versenyezne. Szeretem, hogy szeret a gyerekekkel foglalkozni. Ebben is nagyon jó. Már egészen más, ha két szülő otthon van.”- árulta el Minttu a Vogue-nak adott interjújában.

A versenyzés még mindig Räikkönen génjeiben van. Nyolcéves fiuk, Robin már részt gokartversenyeken indult, és több futamot megnyert. Az ötéves lánya, Rianna is érdeklődik a motorok iránt. Minttu Raikkönen erről csak annyit mondott: „A fiunk most gokartozik, szóval határozottan érdeklődik a motorsportok iránt. Lányunk is gokartozik, de még nem indult versenyeken. Tehát az érdeklődés megvan. Mindenben támogatni fogom őket.”- zárta Kimi Raikkönen felesége.

de mi újság Kimi Raikkönen-el? Ő még nem tudta abbahagyni a versenyzést. Az F1 karrierje után a NASCAR sorozatban állt rajthoz. Legutóbb a Circuit of The Americas NASCAR Cup Series fordulóján láthattuk őt versenyezni, ahol Jenson Button is a rajthoz állt.