Carlos Sainz csalódottan nyilatkozott azok után, hogy az FIA elutasította a Ferrari felülvizsgálati kérelmét. A spanyol pilóta szeretné, ha tárgyalásokat folytatnának a következetlenségekről.

Carlos Sainz az ausztrál futam végén öt másodperces büntetést kapott, amiért a második rajt után megforgatta honfitársát, Fernando Alonso-t. Az olasz csapat fellebbezést nyújtott be, amit kedden tárgyaltak. Az FIA elutasította a maranellói csapat beadványát. Carlos Sainz nagyon csalódott volt az FIA döntése miatt.

„Nagyon csalódott vagyok, amiért az FIA nem vizsgálta felül a büntetést. Két héttel később is úgy gondolom, hogy a büntetés nem következetes. Úgy gondolom, hogy legalább felül kellett volna vizsgálni az általunk bemutatott bizonyítékok és érvelések alapján. Folytatnunk kell a közös munkát, hogy javítsunk bizonyos dolgokon. A következetesség és a döntéshozatali folyamat már több éven át téma volt. A sportágunk érdekében tisztábban kell lennünk. Ami Ausztráliában történt, az már a múlté, és 100%-ban a következő bakui versenyre koncentrálok.”- árulta el Carlos Sainz.

Dieter Rencken szerint Sainz soha nem tudta megnyerni ezt a küzdelmet azon egyszerű oknál fogva. Ő és a csapat képtelenek voltak meggyőző új bizonyítékokat bemutatni.