Az elmúlt hónapokban arról olvashattunk, hogy Mick Schumacher az Audival térhet vissza az F1 rajtrácsára. A napokban viszont olyan hírek is napvilágot láttak, miszerint a német márka már Carlos Sainz-t is szeretné szerződtetni.

Az Audi már most részesedéssel rendelkezik a Sauberből. 2026-ra pedig többségi tulajdonossá válik és gyári istállóként. Saját erőforrással fognak rajthoz állni az F1-ben. A 2023-ban utoljára Alfa Romeo néven futó istálló jelenlegi pilótája, Valtteri Bottas maradna egészen az Audi-éráig, de német nemzetisége miatt Mick Schumachert is sűrűn emlegették.

Egy svájci lap információi szerint új kiszemeltje van az Audinak. A német márka Carlos Sainz-t is szeretné szerződtetni. Legalábbis a lap szerint. A hírek szerint Sainz megszerzését a Sauber vezérigazgatója, az Audi érkezését előkészítő Andreas Seidl forszírozza, aki a McLarennél volt Sainz csapatfőnöke. Az sem kizárható, hogy még egy évre marad Maranellóban a váltás előtt.

Más források szerint az Audi még nem tárgyal egy versenyzővel sem. Egyelőre még nem tartanak ott, hogy versenyzőkérdésről beszéljenek. Markus Duesmann igazgatótanácsi elnök külön kiemelte a sokat emlegetett Schumacher személyét. Markus Duesmann a következőket mondta:

„Jelenleg is számos döntéshozóval, versenyzővel és csapatfőnökkel állunk kapcsolatban. Egyelőre nincs semmilyen konkrét tárgyalás Mick Schumacher szerződtetését illetően. Nagyon korai lenne még. Természetesen nagyon jó lenne egy német pilótát szerződtetni, de ez nem kötelező. Bármilyen nemzetiségű pilóta előtt nyitva áll az ajtónk.”- árulta el Markus Duesmann igazgatótanácsi elnök.