Csütörtökön olyan pletykák láttak napvilágot, miszerint Carlos Sainz-t is szerződtetheti az Audi. A spanyol pilóta nem érti, hogy miért foglalkoznak az emberek 2026-tal.

Az Audi egyike annak a két gyártónak, akik biztosan csatlakoznak az F1-hez 2026-ban. A Ford a Red Bull Powertrains-szel fog együttműködni, míg az Audi 2026-tól a Forma-1-es üzemi csapattá válik, miután megállapodást kötött a Sauberrel. A csapat a német gyártó által bevezetett Audi erőforrást használja majd. Érthető, hogy már elkezdődtek a beszélgetések arról, hogy kik alkothatják az Audi első Forma-1-es csapatát.

Valtteri Bottas és Zhou Guanyu vezetheti az Alfa Romeo autóit. Ez az utolsó év, amikor ezzel a névvel áll rajthoz a svájci csapat. Többen már azzal foglalkoznak, hogy ki vezetheti majd az Audi versenygépeit. A pilóták listáján Charles Leclerc és Carlos Sainz is szerepelt. A spanyol pilótának 2024-ig van szerződése a Ferrarival. Vannak, akik szerint Sainz-nak 2025-ben már az Audi csapathoz kellene szerződnie.

„Nem értem, miért beszélnek az emberek arról, hogy mi történhet 2026-ban, amikor még mindig nincs szerződésem 2025-re. Dühít, amikor meg nem erősített és kitalált pletykákról beszélnek. Az én szándékom az, hogy hosszú évekig a Ferrari versenyzője lehessek.”- árulta el Carlos Sainz-