Az SF-23 közelgő jelentős fejlesztése előtt áll. Carlos Sainz elismerte, hogy a Ferrari „sokkal többet” várt ettől a szezontól és meglepte a csapatot a Red Bull tempófölénye.

A tavalyi bajnokság második helyezettjeként a Scuderia úgy indult az új szezonban, hogy idén a bajnoki címekért küzdhet. Hiszen nemcsak az erőforrás megbízhatósági gondjain dolgoztak a téli szünetben, hanem egy példátlan teljesítményű autót is építettek. Így gondolták, de tévedtek.

Charles Leclerc már a szezon első futamon motorgonddal küszködött és adta fel a Bahrein Nagydíjat. Idén egyik Ferrari pilóta sem állhatott fel a pódiumra. Legjobb eredményük egy negyedik hely. Tempóhiányuk miatt a csapat 97 ponttal lemaradt a Red Bull mögött. A Ferrari pedig szintén az Aston Martin és a Mercedes mögött áll a tabellán.

„Az az igazság, hogy nem volt könnyű a szezon kezdete. A Ferrarinál mindenki sokkal többet várt. Mivel tavaly a pole pozíciókért és a győzelmekért harcoltunk. Úgy gondolom, hogy idén is ezekkel a reményekkel vágtunk neki a szezonnak. „Meglepett minket, hogy milyen gyors a Red Bull, és hogy más csapatok, mint például az Aston Martin mennyit fejlődött. Keményen kell dolgoznunk a maranellói gyárban, fejlesztéseket kell hoznunk, hogy újra a dobogóra állhassunk, és a győzelemért harcoljunk. Charles teszteli szimulátorban az új Ferrari SF23-ast. Az adatok pozitívak. Célunk egyértelmű. Minél hamarabb harcolnunk kell a dobogós helyekért és a győzelemért. Igaz, hogy a Red Bull tempóban sokkal jobb, mint mi és sokat kell fejlődünk, ha harcolni akarunk a győzelemért. A versenyen történhet bármi a Red Bull-al vagy az Aston-al. Jelenleg csak így állhatunk pódiumra. Ennek ellenére továbbra is az összes versenyen azon gondolkodom, hogy amíg ez matematikailag lehetséges, meg kell próbálni versenyeket nyerni, maximalizálni a pontokat és fejlődni, amit az első néhány versenyen meg is tettünk. Ha Ausztráliában nem büntetnek meg, akkor 12 ponttal több lenne a csapat neve mellett, de ez van.”- árulta el Carlos Sainz.