Guenther Steiner nem cserélné le jelenlegi pilótáit egy olyan versenyzőre, aki újoncnak számítana az F1-ben. Még akkor sem, ha megtalálná korunk tehetségét.

A Haas 2021-ben két újonccal vágott neki a szezonnak. Mick Schumacher és Nikita Mazepint ültette be az autóba. Egy tanuló évet adtak a két pilótának. A 2022-es szezon előtt pár nappal felbontották Mazepin szerződését. Helyére Kevin Magnussen-t szerződtették. Kilenc hónappal később Schuamcher is távozhatott a csapattól. Helyére Nico Hülkenberg érkezett.

Schumacher túl sokszor törte össze autóját. Emiatt nem kapott új lehetőséget. Túl sok pontokat sem tudott szerezni a csapatnak. Steiner egyelőre végzett az újoncokkal. Olyan versenyzőket szeretne, akik „tudják, mit kell tenniük”. A Haas csapatfőnöke a következőket mondta:
„Jelen pillanatban nem szerződtetnék újonc pilótát. Az újonc pilóta szerződtetése túl sok kockázattal jár. Minden esélyünk megvan arra, hogy felfedezzünk egy tehetséget, de nekünk, mint csapatnak tapasztalt pilótákra van szükségünk, akik segítik a csapat munkáját. Még fejlesztésekre van szükségünk. Még mindig mi vagyunk a legfiatalabb csapat az F1-ben, a többiek pedig egyre jobbak. A legjobb módja annak, hogy utolérjük őket az az, ha olyan versenyzőt szerződtetünk, mint Nico.”- árulta el Guenther Steiner a RacingNews365.com-nak.

Steiner elárulta, a Haas „jelenleg nem beszélt pilóták szerződésének hosszabbításokról. Hülkenberg eddig jó munkát végzett. Kétszer is befért a top 10-be és jobban teljesített, mint Kevin Magnussen. A csapatfőnök azonban nem hajlandó bezárni az ajtót Daniel Ricciardo előtt. Pár szót váltottak Ausztráliában. Igaz, nem az F1-ről.

„Daniel ki akart hagyni egy évet. Aztán meglátja, mit akar csinálni. Azt hiszem, amikor készen áll, felhívja az embereket, és azt mondja: „Újra készen vagyok”.- árulta el a Haas csapatfőnöke. Az amerikai csapat viszont tudja, hogy Hülkenberg és Mganussen elkötelezett. A Haas két pilótája szeretnének jól szerepelni, pontokat szerezni, dobogóra állni, de miközben erre törekszenek, ők is csak élvezik a Forma-1-es versenyzést. Ricciardo nem akart középmezőnyben versenyezni. Top csapattal akart rajthoz állni, de erre nem volt lehetősége.