Úgy tűnik, hogy a Red Bull 2023-ban jelentős előnnyel bír. Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke mégis attól tart, hogy ezt az előnyt nehéz lesz megtartatni.

Christian Horner attól tart, hogy a Red Bullnak „nagyon nehéz” lesz megőrizni előnyét versenytársaival szemben. A csapat dominánsan kezdte a szezont. Eddig mind a három futamot megnyerték. Sokkal gyorsabbak, mint az aston Martin, a Mercedes vagy a Ferrari.

A 2022-es konstruktőri bajnokság győzteseként azonban kevesebbet időt tölthetnek a fejlesztésekre, mivel 2021-ben többet költöttek, mivel mint lehetett volna. A csapat 10 százalékkal kevesebbet tölthet a szélcsatornában. Christian Horner szerint így nehéz lesz megtartani az előnyüket és tartani a lépést a riválisok fejlesztésével.

„Azt hiszem, nagyon nehéz lesz fejlesztenünk ezt az autót, mert ha megnézzük, hogy néhány riválisunkhoz képest kevesebb időt tölthetünk a fejlesztésre. Ez jelentős. Ez van. A lehető legtöbbet kell kihozunk az autóból. Hatékonynak, eredményesnek kell lennünk. Nagyon meg kell néznünk, hogy mit fejlesztünk és mennyi időt szánunk rá. Érdekes lesz látni, hogyan alakul az idény.”- árulta el Christian Horner.