Az AlphaTauri pilótája, Yuki Tsunoda úgy gondolja, hogy Sebastian Vettel nagyon jó csapatfőnöke lehetne. Ha leváltják Franz Tost, akkor örülne, ha a négyszeres bajnok érkezne a helyére.

A 67 éves Franz Tost nemrég világossá tette, hogy nem áll szándékában az F1-es paddockban maradni 70 éves koráig. Tsunoda úgy véli, Vettel válthatná Franz Tost az AlphaTauri csapatfőnöki székében, ha az osztrák úgy dönt, hogy távozik az olasz csapattól. Tost márciusban a holland FORMULE 1 magazinnak nyilatkozva a következőket mondta:

„Nem tudok pontos dátumot, de száz százalékig biztos, hogy 70 évesen már nem ülök ott a bokszfalon. Ezt már ki merem jelenteni. Mielőtt betöltöm a 70. életévem, távozom. Aztán visszamegyek Ausztriába, és végre síelhetek. Három éve nem tudok egy jót síelni, mert nincs időm rá. Mikor a legjobb síelni? február és március. De utána mindig a munkával vagyok elfoglalva: dolgozunk az új autón, tesztelünk, most pedig Bahreinben, Jeddah-ban és Melbourne-ben versenyezhetünk.”- árulta el Az AlphaTauri csapatfőnöke.

Yuki Tsunoda-t érdekelné, hogy hogyan boldogulna Sebastian Vettel csapatfőnökként. A japán pilóta úgy gondolja, hogy Sebastian Vettel lenne az ideális jelölt Tost helyére. Vettel tavaly vonult vissza az F1 versenyzéstől. 2008-ban a Toro Rosso-val debütálhatott. Abban az évben meg is nyerte az első versenyét, az Olasz Nagydíjat Monzában. Ezután a Red Bull-hoz igazolt. 2010 és 2013 között négy egymást követő bajnoki címet nyert, mielőtt egy rossz 2014-es szezont követően a Ferrarihoz igazolt.

„Érdekes lenne látni, hogy Sebastian mire menne csapatfőnökként. Szerintem olyan feladat, mint Helmut Marko-é illene Sebastian-hoz. Főleg a Red Bull junioroknál.Jól jönne a tanácsa, mivel ő az egyik legsikeresebb versenyző a Forma-1-ben. A versenytájékoztatókon is nagyon hasznos tanácsokat adott. Ő volt az első pilóta, aki mindenhez hozzá tudott valamit tenni. Úgy hogy szerintem Sebastian alkalmas lenne a feladatra. Természetesen, ha Tost visszavonul, határozottan hiányozni fog. Sok pillanatot éltünk át együtt. Főleg a támogatás, amit tőle kaptam.”-árulta el Yuki Tsunoda.